facebook   twitter

pontika

viapontika

Кардиолози и фитнес инструктори - с обща инициатива по повод Световния ден на Сърцето
27 Септември, 2016

Девизът „Обичам сърцето си” е запазена марка на единствената болница по кардиохирургия и кардиология в югоизточна България, Сити Клиник Бургас.
По повод Световния ден на сърцето - 29 септември, под това мото ще се проведе поредната информационна кампания на здравното заведение, съвместно с Fitholic Center, за насърчаване на хората да се грижат за здравето си чрез редовни профилактични прегледи.
image
На 1-ви октомври/събота/ до открития фитнес в Морската градина на Бургас/ до Флората/ от 10.30 до 14 часа консултации ще дадат водещи кардиолози и фитнес инструктори, обединени от обща мисия - превенция на сърдечно съдовите заболявания.

С „изнесените” кабинети Сити Клиник Бургас продължава да развива концепцията си за профилактика, при която лекарят прави първа стъпка към пациента. В шатри, разположени на открито, бургазлии и гости на града ще имат възможност да се консултират със специалисти кардиолози и инструктори по здравословно хранене и фитнес, да измерят кръвното си налягане или просто да потанцуват зумба.
Грижата за собственото здраве и профилактиката на сърдечносъдовите заболявания е една от важните стратегии, които следват специалистите от специализираната болница, затова голяма част от техните усилия е насочена към превенцията на заболяванията и възпитаването на хората да поемат сами инициатива за своето здраве.
Профилактиката е един от белезите на модерното и развито общество. Когато едно сърдечно заболяване се хване в ранен стадий, прогнозата за пациента е оптимистична. Все повече хора, включително и много млади, биват покосявани от инфаркт, или умират, докато потърсят помощ, много от тях се инвалидизират за цял живот, само защото не разпознават симптомите на инфаркта. В информационния ден на участниците ще бъде раздавана „визитна картичка на инфаркта”- помощно средство как да се действа при тревожен симптом.
Първа крачка да намалите риска от сърдечно заболяване е да се храните по здравословен за сърцето начин. Като обръщате внимание на това, което консумирате, ще намалите опасността от атеросклероза и нейните последствия- стесняване и блокиране на кръвоносни съдове. Ако процесът на запушване на артериите вече е започнал, може да намалите скоростта, с която той прогресира. С внимателни промени в начина си на живот, можете дори да спрете или да обърнете процеса на стесняване- съветват кардиолози и инструктори по хранене.
Нездравословното хранене, заседналият начин на живот и затлъстяването са сред основните причини за сърдечно-съдовите заболявания. Ако имате такива проблеми, не отлагайте промяната, започнете от днес. Промяната на хранителния и двигателен режим е труден процес, но освен с търпение, трябва да се прилага и грамотно.
Очакваме ви, ние ще бъдем в Морската, за да ви помогнем!

Категория: пресинформация

Пример за активен живот дават кардиохирурзи и кардиолози
3 Септември, 2016

За пореден път лекарите на Сити Клиник Бургас показаха, че освен брилянтни специалисти, прекрасни колеги и приятели, са и хора с принципи.
През уикенда те организираха велопоход като модел и стимул за подражание.Една от важните стратегии, които следват лекарите от единствената болница по кардиохирургия и инвазивна кардиология в югоизточна България е грижата за собственото здраве и профилактиката на сърдечносъдовите заболявания.
image
Инициатор на идеята е семейство Неутови - кардиологът д-р Андрей Неутов и неговата съпруга д-р Велина Янчева, специализант по кардиохирургия. Те са спортно семейство, което с примера си увлича всички свои колеги и пациенти.
Нездравословното хранене, заседналият начин на живот и затлъстяването са сред основните причини за сърдечно-съдовите заболявания. Ако имате такива проблеми, не отлагайте промяната, започнете от днес, съветват лекарите от болницата.Промяната на хранителния режим и движението може да започне от днес, процесът е труден, но освен с търпение, трябва да се прилага и грамотно.
И най-важният съвет: движете се повече. Упражненията заздравяват сърдечния мускул, подобряват кръвния поток, намаляват високото кръвно, повишават настроението.
През слънчевите и топли дни не пропускайте да излезете на открито, сред природата, край морето в морската градина, възползвайте си от алеите в парка или пътеките в планината за активна почивка, която със сигурност ще укрепи и подобри вашето здраве.
Че това е начин на живот, който следват кардиолози и кардиохирурзи, се убедиха всички, решили да покарат колело по велоалеята Бургас - Крайморие.

Доктор Велина Янчева има идея велопоходът да стане традиционен и в него освен лекари да се включат и пациенти, всички обединени под мотото: „Движението е здраве, здравето - живот”.

Категория: пресинформация

Медицински център Сити Клиник Бургас
22 Август, 2016

Сити Клиник Бургас e първата и единствена болница в Югоизточна България, която съчетава кардиология и кардиохирургия. Тя запълва едно пространство в много важна сфера от здравеопазването на региона.
Наличието и развитието на подобна здравна структура дава сигурност на пациентите, нуждаещи се от висококвалифицирана кардиохирургична помощ и перфектно възстановяване.
image
Дава спокойствие на болния да преживее стреса на една сърдечна операция в своя град, с подкрепата на своето семейство, роднини и приятели.
Спестява неизвестността и безкрайните пътувания из болниците на страната на хора, често в много тежко здравословно състояние, неудобството на роднините да спят по хотели и да се тревожат за близкия си, който е опериран, как ще бъде транспортиран обратно в родния град.
Хората от Бургас и региона знаят, че Сити Клиник Бургас е болницата, в която спасяват живот при инфаркт, дисекация на аортата, аневризъм и други.
Все повече хора решават сами да проверят състоянието на сърцето си или да направят профилактичен преглед, което означава, че Сити Клиник Бургас вече е етикет за добра медицина и добра работа.
Медицинският център Сити Клиник, се намира, ж.к. "Зорница", комплекс "Перла", блок 1, вход 1, партер.

Тук пациентите, могат да бъдат преглеждани с направление от личния лекар.
Телефонът за предварителни записвания е 0895 58 49 83.

Работното време на Медицински център Сити Клиник е от 9- до 19.30 часа.

Пациентите имат възможност да бъдат консултирани и преглеждани лично от шефовете на отделенията по кардиохирургия и кардиология- д-р Тодор Якимов и д-р Светослав Гогов.

Специалистът вътрешни болести е д-р Милушева.
Доброто име в града и региона на болницата и медицинския център бива защитавано ежедневно. С всеки пациент, който си тръгва от болницата, или с всеки, минал за преглед, екипът се стреми да затвърждава все повече и повече завоюваното доверие да се нарича „кардиоболницата на Бургас”.

Здравното лечебно заведение е известно с високата квалификация на лекари и сестри, с най-модерната апаратура и техника в региона, с прилагането на най-модерните медицински методи и практики.
Нито за миг лекари и сестри не спират да се квалифицират, да се обучава, да пътуват на места, където може да практикуват и учат в известни болници, както и да участват в работни срещи и семинари, където биват разглеждани казуси и обсъждани нови методики.
Специалистите добиват нови умения за иновативни операции и процедури и ги практикуват. В Сити Клиник Бургас рутинно се прилагат методи за лечение, където никъде другаде в България не се практикуват - най-малкото в обема, в който се работи тук.


Категория: пресинформация

Дамският бизнес клуб към БсТПП сключи споразумение за сътрудничество с НП "Деловая Петербурженка"
2 Юни, 2016

image
Бургаският дамски бизнес клуб към Търговско промишлената палата изведе международните си връзки на ново ниво.
Интересът на руски жени, заети с бизнес и обединени в НП"Деловая Петербурженка" към български бизнес контакти бе поводът за срещата между рускините и българките.

Споразумение за бъдещо сътрудничество бе подписано от президента на петербургския бизнес клуб Зоя, Винниченко и председателя на БсТПП, инж. Цанко Иванов. на срещата присъства и почетния консул на Русия в Бургас, Тонко Фотев.

Руските бизнес дами поканиха бургазлийки да присъстват на международното икономическо изложение в Петербург, което традиционно се провежда в началото на ноември.

Категория: пресинформация

Дамският бизнес клуб към БсТПП проведе изнесено заседание
2 Юни, 2016

Дамският бизнес клуб към Бургаската търговско-промишлена палата отбеляза 1-ви юни, деня на детето, с посещение на изложбата на детски рисунки в обновеното арт пространство на бившата баня "Любен Каравелов".
image
Екскурзовод в приказното пътешествие на дамите сред хрумванията и фантазията на над 400 рисунки бе учителят по изобразително изкуство Тодор Жеков.

Изнесеното заседание на клуба продължи и в кабинета на директора на училището, госпожа Анета Димова, а предложенията и инициативите предстои да видим след ремонта на банята, който започва след десет дни.

Категория: пресинформация

« По-стари публикацииПо-нoви публикации »
Lobby Agency © 2010-2024. All rights reserved.
Powered by Ziron. Theme by OverHertz OOD